Lions Clubs International organiseert elk schooljaar de Peace Poster Contest oftewel de Vredesposterwedstrijd voor kinderen in de gehele wereld. Honderdduizenden kinderen in de wereld geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt.  Een van de doeleinden van de Lionsclubs is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. 

Winner of the World

De Nederlandse winnaar van de Peace Poster Contest 2022/2023 met als thema ‘Laat je hart je leiden’ was Eleni-Mary Tzxima van de Internationale school te Bergen. Zij maakte onderstaande prachtige vredesposter. Hiermee liet zij zien dat mensen die je niet kent, uit de grijze massa, net zo lief zijn als mensen die dicht bij je staan. De poster van Eleni-Mary is naar Oak Brook in de Verenigde Staten gestuurd. De winnende posters van ieder land komen in deze internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald met, om te beginnen, een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000,-. Ook zijn er enkele prijzen van verdienste te winnen. 

Durf te dromen!

Inmiddels is het internationale thema voor volgend schooljaar vastgesteld: Durf te dromen. Deelname aan de Vredesposterwedstrijd van de Lionsclubs staat volgend schooljaar open voor kinderen die op 15 november 2023, 11, 12 of 13 jaar oud zijn. We kijken uit naar ongetwijfeld prachtige en ontroerende creaties.